Cavaliara bouw

Alle bouwwerkzaamheden onder één dak

Door - Tom Cosyns

Top 10 Waterontharders 2021

Gaat u er eentje kiezen, dan houdt u rekening met uw budget, de grootte van uw huishouden, hoeveelheid badkamers u hebt, het nodige prestatieniveau van het toestel,… Ook belangrijk is de locatie waar de hoofdwaterleiding binnenkomt. Hier wordt de waterontharder aangesloten. Ontharder met ionenwisseling De meeste waterontharders werken met ionenuitwisseling. Klik hier voor een Waterverzachter kopen.

Wanneer het hard water de tanken met hars in de ontharder passeert, binden de mineralen zich aan de hars. Enkel zacht water blijft over. Bij het regenereren wordt een zoutoplossing door de harstanken gestuurd en de mineralen met de oplossing naar de riolering afgevoerd. Elektrisch of niet-elektrisch? Waterontharders verschillen in het besturingssysteem dat ze gebruiken.

Beste Waterontharder– Top 10 Waterontharders 2021

Een hydraulische, dus niet-elektrische waterontharder, is het meest interessant. waterverzachter. Omdat deze waterontharders worden aangedreven door waterkracht, zijn de werkingskosten laag. Wanneer de elektriciteit zou uitvallen bent u dus ook zeker dat u nog zacht water kunt gebruiken. Een waterontharder met één tank Dit type waterontharder heeft een enkele tank met harsdeeltjes om hard water te behandelen.

Aan de hand van een meetsysteem weet u hoeveel water er verbruikt is en wanneer de harsdeeltjes verzadigd zijn om te regenereren. Tijdens het regeneratieproces, wordt het water omgeleid en is er dus geen zacht water beschikbaar. De Essential van Kinetico – Aquacare is zo’n type waterontharder – Waterverzachter plaatsen. Een waterontharder met twee tanken Dit type waterontharder met dubbele harstank is een slimme oplossing omwille van zijn efficiënte werking.

Waterontharder – Deskundig Advies

Een meetsysteem meet de hoeveelheid hard water dat door de tanken vloeit. Wanneer de eerste tank verzadigd is en klaar is om te regenereren, wordt er overgeschakeld naar de andere tank. Zo hebt u 24 uur op 24 zacht water. De beste waterontharders met dubbele tank regenereren ook met zacht water

Het is dan ook belangrijk dat u permanent zacht water hebt zonder debietverlies, ook wanneer er meerdere badkamers in gebruik zijn. Hiervoor zijn er waterontharders met dubbele harstank met een hoger debiet. Zo geniet u van het comfort dat uw gezin verdient. Waarom Kinetico – Aquacare? Kinetico Aquacare maakt deel uit van Kinetico Inc., een Amerikaanse producent van – en marktleider in – waterbehandelingsapparatuur.

De waterontharders van Kinetico – Aquacare hebben een dubbele harstank. Daarmee geniet u, net als miljoenen andere klanten, 24 uur op 24 van zacht water. Zonder elektriciteit of timer.

Wat is een waterontharder? Hard water is water dat veel kalk (calcium en magnesium) bevat. Een waterontharder is een slim en een efficiënt apparaat dat de hardheid van water door kalk verminderd, waardoor hard water zacht wordt. De voordelen van een waterontharder Door het gebruik van een waterontharder heb je altijd zacht water.

Waterontharder Kopen: Ontdek Het Volledige Aanbod

Wanneer we kijken naar de werking en de beste prijs, dan adviseren we een antikalk systeem met magneet, zoals de Amfa4000 van Deze ontkalker belooft een fikse kostenbesparing per jaar en heeft de laagste aanschafwaarde. De 1e plek wordt gedeeld met de Alpine. Dit antikalk systeem biedt echter vrijwel hetzelfde voor een hogere prijs.

Waterontharders met zout, zoals Aqua, Cell en Mooiwater zijn geschikt voor elk huishouden, maar vragen meer onderhoud en zijn duurder. Filterontharders, zoals de Watts One, Flow, zijn al te vinden vanaf enkele honderden euro’s, maar de meeste zijn toch wel te koop vanaf € 1. 000,-. Probeer daarom eerst een antikalk systeem met magneet (Amfa4000 of Alpine).

Alle waterverzachters met ionenuitwisseling werken volgens hetzelfde principe, zoals uitgelegd hierboven. Toch zijn niet alle waterontharders hetzelfde. De belangrijkste componenten van een moderne ontharder zijn de harstank, de zoutbak (waar het zout wordt opgeslagen) en de controller voor de besturing van de ontharder. 1. De besturingssystemen van een waterverzachter De grootste verschillen in prestaties en verbruik van waterverzachters zijn toe te schrijven aan hun besturingssysteem, vandaar dat we de verschillende systemen even naast elkaar zetten.

Het voordeel van dit systeem is dat het eenvoudig is, maar daar houdt het eigenlijk op (Waterontharders: welke kies je?). Dit systeem houdt geen rekening met het eigenlijke waterverbruik, en regenereert dus niet in functie daarvan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat een regeneratie gestart wordt voordat de capaciteit van de harstank verzadigd is.

Waterontharder – Waterontkalker – Huis & Gereedschap

waterontkalkers meten het volume aan water dat door de waterverzachter komt en regenereren de harskorrels pas wanneer er gedetecteerd wordt dat deze verzadigd zijn. Volumegestuurde toestellen vormen dus een verbetering op tijdsgestuurde toestellen, omdat ze zich wel naar uw verbruik richten. Waterontharder Kopen voor Thuis? Quality Water. Een volumegestuurde waterontkalker berekent de verzadiging van haar harstank op basis van de ingestelde waterhardheid en het volume water dat verbruikt werd.

(ook wel elektronische waterontkalkers genoemd) gaan nog een stap verder. Zij gebruiken elektronica om uw verbruik in kaart te brengen en de regeneraties exact aan te sturen. Het beperkte stroomverbruik van deze ontkalkers wordt meestal ruimschoots gecompenseerd door het lagere water- en zoutverbruik, vergeleken met niet-intelligente toestellen. Alle waterverzachters van Eco, Water zijn intelligent volumetrisch.

De harstank van een waterverzachter Een tweede verschil dat optreedt tussen waterverzachters zit in de harstank, vooral dan in systemen met een enkele (vaak grotere) harstank versus systemen met een dubbele, vaak kleinere harstank, ook wel duplex systemen genoemd (let wel, we vergelijken hier alleen huishoudelijke toestellen, in het geval van professionele toestellen ziet deze vergelijking er helemaal anders uit).

Het besturingssysteem is hier ook belangrijk. Systemen met twee kleine harstanken zijn meestal volumetrisch gestuurd, terwijl systemen met een enkele, grotere harstank meestal intelligent volumetrisch gestuurd zijn. Verdere verschillen tussen de twee systemen zijn: Systemen met een enkele tank leveren zacht water wanneer u het nodig heeft, terwijl duplex systemen altijd zacht water leveren, 24u op 24.

Wat Kost Een Waterontharder? – Eco Match Waterontharders

De elektronica in een waterverzachter met enkele tank verbetert de efficiëntie van het toestel gevoelig, een duplex systeem heeft meestal geen elektronica. De meeste systemen met een enkele tank gebruiken zouttabletten, terwijl duplex systemen vaak gemaakt zijn om zoutblokken te gebruiken. Concreet betekenen deze verschillen het volgende: tijdens het regeneratieproces van een waterverzachter met enkele tank is er alleen hard water beschikbaar, terwijl een bij een duplex systeem maar een van beide tanks tegelijk gaat regenereren.

In de realiteit verbruiken we echter geen water de klok rond, maar willen we wel de zekerheid dat zacht water geleverd wordt als we het nodig hebben, aan een voldoende debiet. Een waterverzachter met een enkele harstank gaat regenereren wanneer er geen vraag naar water is (bijvoorbeeld midden in de nacht)

Een systeem met twee harstanks gaat regenereren wanneer nodig, en vrijwel altijd op een moment dat er waterverbruik is, met alle gevolgen van dien voor het waterdebiet in huis. Verder betekent dit ook dat deze waterontharders niet kunnen regenereren als u niet thuis bent. Als u bijvoorbeeld op uw vakantie bent, kan het water wekenlang stil staat in dit toestel, met alle risico’s op bacteriegroei die daarmee gepaard gaan.

Tablettenzout versus blokzout Tablettenzout is beschikbaar in zakken van 10 of 25 kg, die u in een waaier aan verkooppunten kan vinden. Blokzout is alleen beschikbaar in zakken van 8 kg, is duurder, en kan u vaak alleen bij de leverancier van uw toestel aankopen.