Cavaliara bouw

Alle bouwwerkzaamheden onder één dak

Door - admin

Brochure voor de Krokusvakantie

Jeugddienst en kinderclub de Zandloper introduceert brochure voor de Krokusvakantie

Het lijkt nog maar kort geleden dat het kerstvakantie was maar dat weerhoudt men er niet van om alvast plannen te maken voor de krokusvakantie. De krokusvakantie loopt dit jaar van maandag 20 februari tot en met zondag 26 februari. Om jong en oud tijdens deze vakantie te vermaken heeft de jeugddienst van Vosselaar en kinderclub de Zandloper een speciale brochure opgesteld. In deze brochure kunt u alles lezen over het vakantieprogramma van de krokusvakantie.

Inschrijven voor de Grabbelpas kan tot 6 februari

Om deel te kunnen nemen aan de activiteiten van kinderclub de Zandloper en de jeugddienst van Vosselaar is het belangrijk dat ouders hun kinderen inschrijven. Inschrijven is al mogelijk vanaf afgelopen maandag 16 januari en loopt tot maandag 6 februari om 23.59 uur. Meer informatie over het inschrijven van de Grabbelpas vindt u op de website van de gemeente van Vosselaar. Aangezien er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is het verstandig om de kinderen zo snel mogelijk in te schrijven. Binnen de Grabbelpas werken ook een aantal animatoren. Deze animatoren hebben ervaring in het jeugdwerk en zijn doorgaans lid van een jeugdbeweging. Bovendien ontvangen deze animatoren verschillende opleidingen zoals EHBO en omgaan met kinderen in een probleemsituatie.

Ouders maken tijdens schoolvakanties graag gebruik van buitenschoolse opvang

Hoewel de schoolvakanties voor kinderen landelijk bepaald zijn, zijn de vakanties vaak niet geldend voor ouders. Vandaar dat steeds meer kinderopvanglocaties tijdens de schoolvakanties een vakantieprogramma aanbieden. Op deze manier hoeven de ouders geen vrij te nemen van hun werk. Een ander voordeel is dat ouders die wel enkele dagen vrij zijn, de tijd hebben om hun zaken op orde te krijgen. Ze hebben meer tijd voor het huishouden, de boodschappen en tijd voor hunzelf. Ouders nemen vaker de tijd om te gaan sporten, een hobby uit te oefenen of ze zoeken entertainment in de vorm van een casino online. Om ervoor te zorgen dat de kinderen toch van hun vakantie kunnen genieten zitten de speciale vakantieprogramma’s boordevol leuke activiteiten. Kinderclub de Zandloper kiest voor elke vakantie tevens een thema en kinderen kunnen zo mogelijk mee met dagjes uit.

De brochure voor de krokusvakantie staat vol activiteiten

De activiteiten die in de brochure voor de krokusvakantie 2023 aan bod komen zijn zeer divers. Ouders en hun kinderen kunnen zich onder andere opgeven om te gaan bowlen of deel te nemen aan een safaritocht. Het programma begint om maandag 20 februari in het grootste circusbinnenspeeltuin van België. Kinderen kunnen zich uren vermaken op de diverse springkastelen, funhouse opstellingen en danspodia. Diezelfde dag kunnen kinderen ook uit bowlen. Andere activiteiten waar de kinderen zich  voor op kunnen geven zijn een speelmiddag inclusief animatoren, lasershooten en een peperkoekenhuisje maken. Kinderen die zijn ingeschreven voor de kinderclub en een activiteit van de Grabbelpas worden indien nodig opgehaald en thuisgebracht.

Meer over jeugddienst en kinderclub de Zandloper

Kinderclub de Zandloper is een buitenschoolse kinderopvang waar kleuters en kinderen van de lagere school dagelijks terecht kunnen. Het is tevens mogelijk om kinderen tijdens schoolvrije dagen te laten opvangen. Kinderen die tijdens de krokusvakantie komen spelen worden opgevangen op een van de twee locaties. De kinderclub heeft namelijk een aparte locatie voor kleuters en een andere locatie voor kinderen van de lagere school. Tijdens de vakantie is de kinderclub doorlopend geopend van maandag tot vrijdag van 07.00 uur tot 18.00 uur.

Voor elke vakantie een ander programma

Naast een speciaal programma voor de krokusvakantie biedt de jeugdclub Vosselaar samen met de Kinderclub ook allerlei activiteiten tijdens de paasvakantie en de zomervakantie. Zo organiseert de kinderclub tijdens de zomer een aantal sportkampen. De brochure voor deze vakanties verschijnt naar verwachting in half februari.