Cavaliara bouw

Alle bouwwerkzaamheden onder één dak

Door - Tom Cosyns

Een schuifwand kan een geweldige oplossing zijn

Een schuifwand kan een geweldige oplossing zijn voor ruimtes die beperkt zijn in ruimte. Of u nu extra ruimte nodig hebt voor een groot kantoorpand of gewoon een serre met een moderne uitstraling wilt, een schuifwand kan een praktische oplossing bieden. Het unieke vouw-schuifsysteem en de geleiderail zorgen voor een soepele beweging, waardoor een strakke, moderne uitstraling ontstaat. Het moderne ontwerp is ideaal voor showrooms, tentoonstellingsterreinen, winkels, magazijnen en winkelcentra. Vouwwanden kunnen ook worden gebruikt in serres om het seizoen op een balkon of terras te verlengen.

Een schuifwand serre-glasdeur kan het uiterlijk van een kamer transformeren

Het is verkrijgbaar in vele stijlen en ontwerpen, en is een geweldige aanvulling op elke binnenruimte. Verschillende glasleverancier bieden een verscheidenheid aan opties, waaronder helder, mat en aan de achterzijde geschilderd glas.

Bij het installeren van een glazen schuifdeur, moet u zich bewust zijn van verschillende factoren die de deur kunnen doen haperen. Zorg er allereerst voor dat het kozijn waterpas staat en dat er voldoende ruimte is om de deur vrij te laten bewegen. Zo voorkomt u dat de deur uit de rails loopt of de rol klemt.

Ten tweede moet u ervoor zorgen dat de glazen schuifdeur goed is geïnstalleerd. Als de deur niet goed kan sluiten, moet u contact opnemen met een vakman. Zo krijgt u de juiste afmetingen en een professionele installatie. De vakman zal ervoor zorgen dat alle beveiligings- en functiekenmerken goed werken, en zal ook rekening houden met de esthetiek. Hij zal ook de prestaties van de deur en alle afdichtingsmiddelen testen.

Ten derde: kies een sluitsysteem. Een sluitsysteem moet aan de bovenkant van de deur worden geïnstalleerd, waar het schuifglas en het vaste glas elkaar ontmoeten. Dit voorkomt dat de deur per ongeluk door een kind of volwassene wordt geopend. Ook wordt zo voorkomen dat de deur van buitenaf wordt opengebroken. Het slot heeft meestal twee vergrendelingsposities: drie duim en zes duim.

Naast het vergrendelingsmechanisme moet een schuifwand gemakkelijk te reinigen zijn. Hij moet vrij zijn van vuil en puin, en mag niet moeilijk te reinigen zijn. Een niet-geïsoleerde schuifwand kan een goede optie zijn voor serres. Een glazen schuifwand moet ook een maximale lichttransparantie bieden.

Een glazen schuifdeur die zich terugtrekt in een muurzak is een andere optie om te overwegen. Deze deuren kunnen uw kamer vergroten en u van het uitzicht naar buiten laten genieten zonder buitenlucht binnen te laten. Ze kunnen ook worden geïnstalleerd om een scheidingswand of een aanpasbaar klaslokaal te creëren. Ze kunnen ook worden aangepast met horren voor huisdieren.

Een van de meest voorkomende problemen bij glazen schuifdeuren zijn de rollen. Deze kunnen na verloop van tijd slijten en broos worden. Een goede manier om dit te verhelpen is om de rollen te smeren. Deze rollen worden op hun plaats gehouden door schroeven aan de onderkant. Draai de schroeven met de klok mee om ze hoger te zetten en tegen de klok in om ze lager te zetten. Het is ook belangrijk om de rails onder de glazen schuifdeur schoon te maken, omdat deze na verloop van tijd aangekoekt raakt met vuil.

Niet-geïsoleerde glazen schuifdeur

Een niet-geïsoleerde glazen schuifdeur voor een serre kan een aantrekkelijke toevoeging aan uw huis zijn. Deze deuren kunnen waarde toevoegen aan uw huis door een stijlvol ontwerp en glas van hoge kwaliteit. Ze kunnen worden gebruikt voor zowel vrijstaande als aan de muur bevestigde kamers en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen.

Met dit soort deuren hebt u een zomerserre en kunt u de warmte van de dag tot ’s avonds in huis houden. Het kan uw huis ook beschermen tegen ongewenst ongedierte zoals muggen, die in de zomermaanden ongenode bezoekers zijn. Dit type deur is ontworpen om u te helpen deze ongenode gasten op afstand te houden.

Gemotoriseerde opties

Gemotoriseerde opties voor glazen schuifdeuren voor serres zijn een uitstekende manier om het uiterlijk van uw serre te verbeteren. Deze raambekleding is verkrijgbaar in vele stijlen en materialen die passen bij uw inrichting en persoonlijkheid. Ze kunnen worden gemaakt van imitatiehout, stof of vinyl. Sommige zijn ook voorzien van motoren, zodat u de panelen met een druk op de knop kunt openen en sluiten. Vele bieden ook privacy en lichtregeling.

Gemotoriseerde shades zijn een geweldige optie voor glazen schuifdeuren, omdat ze de noodzaak om te gaan met katrol koorden en draaien stokken te openen of te sluiten uw venster behandelingen elimineren. Deze vensterbehandelingen bieden ook een hogere mate van veiligheid, omdat niemand zich hoeft op te trekken om ze met de hand te openen of te sluiten. Een katrolkoord kan verstikkingsgevaar opleveren.

Installatie van een schuifdeur

Een glazen serre glas schuifdeur is een stijlvolle en praktische manier om een ruimte in te delen en de seizoenen te verlengen. Deze glazen deuren zijn zeer veelzijdig en kunnen worden geconfigureerd voor toegang via één paneel of via meerdere panelen. Ze zijn geschikt om grote kamers te verdelen of om een naadloze verbinding tussen twee kamers tot stand te brengen.