Cavaliara bouw

Alle bouwwerkzaamheden onder één dak

Door - Tom Cosyns

Waarom iedereen hun vuilnisbak moet laten reinigen

Een vuilnisbak moet je regelmatig schoonmaken, anders verandert het in een broedplaats voor allerlei bacteriën, geurtjes en andere ongewenstheden. Je kunt het reinigen laten doen door een professional van VCS, zodat je verzekerd bent van goede hygiëne na afloop van het reinigen. Iedereen zou regelmatig een professional in moeten schakelen om zijn of haar vuilnisbak, of die van het bedrijf, goed te laten reinigen. Lees hieronder waarom het zo belangrijk is om je vuilnisbak tijdig te laten reinigen.

Ziektekiemen en bacteriën

Wanneer je een Vlaamse container service inschakelt, wordt niet enkel je vuilnisbak gereinigd, maar ook ontsmet. Dit is van groot belang, want de vuilnisbak trekt veel bacteriën en ziektekiemen aan die je niet zomaar met een sopje weghaalt. Deze bacteriën en ziektekiemen beperken zich niet tot de prullenbak zelf, want ze kunnen zich vanaf daar verspreiden naar andere oppervlaktes in de buurt. Op die manier kunnen mensen zelfs ziek worden van een vuilnisbak die niet tijdig gereinigd en ontsmet wordt. Reinigen is dus niet alleen van belang voor jouw persoonlijk vuilnisbakken, maar al helemaal voor de vuilnisbakken van restaurants en ziekenhuizen bijvoorbeeld.

Geuren en ongedierte

Wanneer er afval resten achterblijven in je vuilnisbak, zorgt dit na verloop van tijd voor nare geurtjes. Dit is niet alleen vervelend voor de omwonenden, maar het brengt ook echt risico’s met zich mee. Op geuren komen namelijk allerlei dieren af, zoals muizen, ratten en insecten. Ongedierte kan zich vervolgens gaan verspreiden over het hele gebied waar de vuilnisbak zich bevindt, denk aan de huizen die in de omgeving staan bijvoorbeeld. Een vieze vuilnisbak kan er dus zelfs voor zorgen dat je buren een probleem met ongedierte krijgen. Om ongedierte zoveel mogelijk buiten de deur te houden, is het dus belangrijk de vuilnisbak regelmatig schoon te laten maken.

Het effect op het milieu

Wist je dat afvalresten een nadelig effect op het milieu hebben? Wanneer er afval achterblijft in de bak, gaat de boel rotten en leidt dit tot de productie van broeikasgassen waaronder methaan en koolstofdioxide. Op deze manier draagt een vieze vuilnisbak dus zelfs bij aan milieuvervuiling. Door je vuilnisbak regelmatig professioneel te laten reinigen, voorkom je deze en alle andere narigheden.