Cavaliara bouw

Alle bouwwerkzaamheden onder één dak

Door - Tom Cosyns

Wat kun je laten verbouwen aan je zolder?

zolderrenovatie

Wanneer je een woning hebt met een zolder zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Je kunt ervoor kiezen om de zolder te gebruiken als opslagruimte. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld de wasmachine en droger te installeren op de zolder. Vaak wordt een zolder voor dit soort doeleinden gebruikt. Maar wat kun je eigenlijk nog meer doen met je zolderruimte? En hoe kan een zolderrenovatie ervoor zorgen dat je meer uit jouw woning kunt halen? In deze blog lees je meer over de mogelijkheden om van jouw zolderruimte een leefbare ruimte te maken.

De zolder splitsen in aparte kamers

Als je een ruime zolder hebt kun je ervoor kiezen om deze op te splitsen in twee verschillende kamers. Hierdoor creëer je zonder al te veel werk een extra ruimte en privacy in je woning. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn wanneer je graag een kleine kantoorkamer in huis wilt hebben omdat je veel thuis werkt. De zolder opsplitsen in twee aparte kamers door middel van een wand kan ook een goede oplossing zijn wanneer je denkt aan gezinsuitbreiding. Je kunt een dan van de ene kamer een kinderkamer maken en van de andere kamer een washok of gebruiken als opbergruimte. Wanneer je van plan bent om van de zolder een leefbare ruimte te maken is het belangrijk dat je de isolatie van de zolderruimte goed controleert. Hierdoor voorkom problemen zoals tocht of lekkages. Voor een zolderrenovatie kun je het beste een gespecialiseerd bedrijf inschakelen dat jou kan helpen bij jouw wensen.

Licht en ruimte creëren met een dakkapel

Bij een zolderrenovatie zijn er verschillende dingen mogelijk. Wanneer je meerdere leefbare ruimtes wilt maken van jouw zolder kun je ervoor kiezen om een dakkapel te laten monteren. Dit zorgt voor extra lichtinval en geeft daarnaast ook extra ruimte. Dit is fijn wanneer je slaapkamers wilt maken op zolder. De wanden van een zolder zijn vaak schuin vanwege het dak en een dakkapel zorgt ervoor dat de zolder ruimer oogt en toeneemt in oppervlakte. Wanneer je de zolder wilt opsplitsen in twee aparte kamers kun je overwegen om aan beide kanten een dakkapel te laten monteren.