Cavaliara bouw

Alle bouwwerkzaamheden onder één dak

Na enige jaren ervaring op te hebben gedaan bij diversen klussersbedrijven en aannemers, is Mark omstreeks 1980 in dienst getreden bij het Aannemingsbedrijf Van daele , inmiddels beter bekend als Cavaliara bouw. waar Mark zijn eerste echte langdurige werkervaring op zal doen, zo blijkt achteraf. In de jaren die daarop volgen is Bert Evers, met name door zijn harde inzet en bouwkundige inzicht, veel aan het werk om net als het bedrijf MP Bouw mee te groeien in het succes. En niet geheel onverdienstelijk want al na enkele jaren leid dit tot het verkrijgen van meer verantwoordelijkheden en studiemogelijkheden om zichzelf nog meer te ontplooien binnen het bedrijf.

1985

Aangezien Mark inmiddels 5 jaar actief is bij het Bedrijf BK Bouw en de zaken erg voortvarend verlopen, lijkt het erop dat er nieuwe stappen gaan worden. Eén daarvan is de renovatiereeks die het succes van het retailer Blokker met zich mee heeft gebracht, die er voor koos om alle nieuwe en bestaande Blokker’s die ver- of gebouwd dienen te worden, bij MP Bouw onder te brengen. Bert Evers wordt al snel aangewezen als voorman voor deze projecten en loopt zodoende enkele jaren binnen dit team rond.

1990

In 1990 is het na vele verbouwing voor de retailer Blouwpunt en zijdelinks enige andere projecten, dan eindelijk zo ver. Mark promoveert tot Uitvoerder van het BK Bouw Blokker team. Hier zal hij nogmaals enige opleiding volgen en veel ervaring opdoen t.a.v. het organiserend vermogen dat hier bij komt kijken. Met alle kennis en ervaring van de voorgaande jaren is het een zeer succesvolle periode van Mark zijn carrière, maar toch blijft het gevoel van ondernemen de kop opsteken.

1993

In 1993 valt dan het besluit. Mark gaat in zijn avonden zijn A.O.V. behalen, welke destijds een vereiste waren om als zelfstandig ondernemer te starten. Na zoveel jaar arbeid te verrichte op de bouwplaats en actief te opereren rondom de organisatie, blijkt de opleiding enorm veel aandacht en energie te eisen, maar ondanks dit intensieve programma van dagelijks werken en in de avond naar school en de weekenden aan huiswerk besteden, is ook besloten om voor de vakken economie en wiskunde extra bijles te volgen.

1995

Eindelijk is in 1995 de eindstreep in zicht, want nog datzelfde jaar zal Bert Evers, zijn diploma van de opleiding in handen krijgen. Vol trots is het eindelijk zo ver, nu mag er daadwerkelijk worden gewerkt als zelfstandig ondernemer. In de tussentijd is er weinig ruimte geweest voor extra werkzaamheden om zodoende nog een spaarpot op te bouwen en daarom besluit Bert Evers om dit jaar nog even flink bij te spijkeren.

1996

In 1996 is er ondanks het succes van het bedrijf BK Bouw een klein dipje bij de project van Blokker, mede door het afnemend succes van de retailer. Dit lijkt Mark  dan ook het juiste moment om, ondanks de sterke band met het bedrijf, afscheid te nemen en voor zichzelf aan de gang te gaan. Met minimale middelen zal Mark is 1996 een begin maken als zelfstandig ondernemer, met kleine onderhoud en timmerwerkzaamheden. In het eerste jaar start het allemaal erg rozenkleurig en het lijkt erop dat het zelfstandig ondernemen een ongekend succes is. Zo zal Bert Evers in de opvolgende jaren veel uren werken en ook menig zaterdag opofferen om zo al de opdrachtgevers tevreden te stellen.

1998

Omdat de werkzaamheden als klusser steeds meer uiteenlopend werden in de eerste jaren als onderhoud en klussersbedrijf, heeft Mark doen besluiten zijn Aannemersdiploma te behalen. Met de vele kennis en expertise bleek dit niet ontzettend lastig te zijn, maar er diende wederom véél uren te worden besteed aan het behalen van dit papiertje. Gelukkig was de procedure niet onderhevig aan vaste tijden en zo kon er in de avonden en weekenden veel tijd worden gestopt in het behalen van dit diploma. In 1998 behaald Mark zijn titel als aannemer en mag er ook constructief en bouwkundig werk worden verricht. Het werk zal enkel toenemen en er worden meer specialisme bij betrokken zodat Cavaliara.Bouw & Aannemersbedrijf uiteindelijk als team zal fungeren.

2000

Inmiddels is de drukte niet te stoppen en door het succes van het team, is er constant 16 man aan het werk om de vele opdrachten tot een prachtig resultaat te brengen. In 2000 wordt er besloten om een tweede medewerker in dienst te nemen en opnieuw naar een succesvolle toekomst te kijken. Ondanks dat er nog steeds veel aanvragen en opdrachten zijn is er ook in dit jaar besloten om een momentum te pakken en de huidige bedrijfssituatie voor een langer termijn te stabiliseren.

2008

Na 10 jaar succes is de financiële recessie die 2008 de wereldwijde markt in shock brengt ook in de bouw een ware nachtmerrie. In Vlaanderen blijkt de bouw zelfs het hardst getroffen van alle industrieën zo blijkt een aantal jaar later. Nog net voor de crisis lijkt het allemaal nog erg onschuldig en één van de vaste medewerkers besluit ervoor om als bouwbedrijf verder te gaan. Nog geen half jaar later besluit ook de andere medewerker om toch in een andere branche te gaan werken waar hij voor had geleerd. Beide keuzes zijn natuurlijk volstrekt legitiem, maar mag het duidelijk zijn dat het niet erg onaangenaam is als blijkt dat ook Evers Bouw & Aannemersbedrijf het flink benauwd krijgt als de markt volledig op slot lijkt te geraken wanneer de consumenten geen hypotheek meer rond en de hand op de knip wordt gehouden. Zodoende is het van 2009 tot 2011 erg magertjes en blijven de grotere opdrachten even uit en is Mark weer zelfstandig met af en toe enkele medewerkers als helpende hand zijn opdrachten aan het uitvoeren.